2014. április 13., vasárnap

1.kritika (Btooom)

Btooom!

Rövid történet: 

  Miről is szóval a Btooom? Sakamoto Ryouta egy 22 éves neet (neet:olyan személy aki nem dolgozik és nem is tanul ) elrablásával kezdődik, aki egy nap arra ébred , hogy kedvenc játéka hús-vér mivoltában találja magát. Nem elég , hogy sorra támadnak rá az örültebbnél őrültebb emberek, még a szerelem hűs szellője is megcsapja egy szőke és gyönyörű lány személyében , aki első látásra egyáltalán nem viszonozza a fiú érdeklődését.
    Sakamoto elrablása előtt a Btooom nevű online játék eggyik leghíresebb játékosa, és nem mellesleg van egy szerelme is az online világban, akit nem tud kiverni a fejéből.
     A későbbiekben kiderül ,hogy rengeteg ember van még rajtuk kívül a rejtélyes kis szigeten , mindnek egy a célja : a túlélés, és mindnek van valami sötét folt a múltjában , amit szeretne eltitkolni.A játékszabályok egyszerűek: vagy ölsz, vagy megölnek.

A manga és az anime grafikája is igen tetszetős, és ami azt illeti nem is tér el túlságosan az anime látványvilága a mangáétól.

Mangáról
   Junya Inoue 2001-ben debütált mangaka 2009-ben kezdte el megírni a mára már nagysikerű Btooom nevű mangáját, amin (ha minden információm helyes) teljes erőbevetéssel dolgozik jelenleg is. Szép grafikájú, igényes munka -az én hozzá nem értő szemeim szerint :) - a történet is érdekes , pörgős. Néha alább hagy a lendületéből, de azt viszonylag hamar (egy , két  fejezeten belül ) behozza.
Magyarul az eddig lefordított fejezetekett itt olvashatjátok, angolul pedig itt.


Animéről
  Mondhatjuk, hogy az anime szinte teljes mértékben követte a manga történéseit , és úgy gondolom a maga 12 részével igazán jó szórakozást nyújtott. Tavaj azt rebesgették , hogy idén érkezik a 2.évad , de ahogy én tudom, idénre még ezek a hírek is eltűntek. Remélem , hogy a téli, vagy a jövő nyári szezonban viszont láthatjuk a művet, mert úgy érzem , hogy a mangához képest szinte semmi sem történt az animében . Mivel egyik nagy kedvencem  mint a manga, mint az anime én úgy érzem, hogy minimum egy jó befejezést érdemel az anime. Linket nem rakok, de az indavideon megnézhetitek.

Nem erősségem a pontozás, de ha már divat és kedvem is van hozzá, akkor olyan 8/10 adnék. 

Ennyi lenne az első kritikám , nah hát kritikám , inkább beszámolóm , vagy hogy is nevezzem ezt a rövid eszmefuttatást. Tudom, hogy nem túl fényes, de napról napra fejlődni fogok, ezért kérlek tartsatok ki mellettem .  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése