2014. április 30., szerda

Playful Kiss (Pajkos Csók)

    Ismételt kihagyás után , ismételten szerényen, ismét bemutatnék, egy ismét sorozatot.(Jó tudom messzire mentem :))
    Szóval csak 'Humor Herold' színrelépések nélkül bemutatnék egy újabb remekművet (tudom, mindegyik írásomban remekművek szerepelnek, de hát az ember olyanról kell írjon amit szeret...és ez van ,én a remekműveket szeretem) , aminek becses címe nem más mint 'Playful Kiss'.
   


   Nem tudom, ha valaki ismeri azt az animét/mangát amiből a történet született. Japánban igazán híres mint a manga , mint az anime, és elég jó bevételt hozott az amúgy 'Izutara no kiss' címre hallgató mű.
   A történet egy szeleburdi lány csúnya elutasításával kezdődik. A középiskolás Oh Hani miután három évig dédelgeti viszonzatlan szerelmét, úgy dönt levelet ír az imádott fiúnak, azonban az csúnyán lehordja mindenki előtt a helyesírási hibájai miatt, és kineveti őt. Hani ezután próbálja megutálni a rideg Beak Seung Joo-t, azonban mit ad az Isten , Haniék háza kicsivel az építés után , egy földrengés alatt majdnem teljesen összedől , így ő és apukája kénytelenek egy régi baráthoz költözni, aki nem mellesleg Beak Sung Joo édesapja.
    Hani a meglepettség ellenére , hamar hozzászokik, hogy így egész nap Soung Joo közelében lehet , de a fiú ezt csöppet sem tolerálja, szeretné minél hamarabb lerázni a lányt. Sok érdekes dolog történik , köszönhetően Soung Joo érdekes anyukájának , ami után az egész iskola csak róluk suttog,  csak ez után következnek az igazi bonyodalmak.

   A véleményem...A véleményem az , hogy ez egy brutálisan jó sorozat. Oh Hani karaktere hihetetlenül vicces és az ember nagyon hamar megszereti, minden elismerésem az őt alakító Jun So Min-nak. Beak Soung Joo -t pedig először még szivesen megfolytanád, aztán már ott tart az ember , hogy elég rendes...aztán megint megfolytanád és végül a sorozat végére teljesen belezúgsz :) Külön dícséret az őt játszó Kim Hyun Joongnak, aki félreértés ne essék csakis az 'én férjem', mondjuk talán egy sorozat erejéig osztozok veletek, de csakis addig :P

  A forgatókönyvíró is odatette magát , mert úgy érzem , hogy míg az anime csupán  tetszett ,ez a doráma egyszerűen elvette az eszem. Talán nem illik ilyet mondani, de szerintem a sorozat sokkal jobb lett mint az eredeti változat. Példának okáért Hani nem olyan idegesítő , mint az animében , sokkal inkább szerethető ,és a piócaként ragadó Bong Joong Gu is aranyosabb . Soung Joo is sokkal nagyobb fejlődésen megy át, és a történet végére egy olyan csávó lesz , akit mindenki csak kívánni tud, mint személyiségileg , mint külsőleg. Úgy érzem Kim Hyun Joong opa a történet végére, már sokkal inkább magát adta. Fighting opa! 
A mellékszereplők is nagyon jól lettek válogatva , nálam Soung Joo anyukája vitte  a pálmát, az a nő megér minden pénzt. Hogy mennyit kavar, meg csavar csak a jó Isten tudja, de az biztos, hogy nélküle Hani már a legelején elvérezett volna a szerelemharcban :) A másik nagy kedvencem a gyönyörűséges Yoon Hae Ra, aki elakarja csábítani Soung Joo-t Hani-tól, de minden mocskos húzás nélkül, amiért hihetetlenül tisztelem . Az ő párja  a 27-nek is kinéző sunbe, akit először nagy szeretettel boronáltak össze Hani-val , pedig szegény Hae Ra-ba szerelmes.


   A 16 részes dorama az évek során bűvült még 7 youtube special résszel, amik nagyjából 9 percesek, és Hani meg Soung Joo életét mutatják be az esküvő után. Igazán vicces kis szösszenetek és ajánlom mindenkinek őket. 


    A sorozat igazán jól kidolgozott, a szereplőket jól válogatták, a zene nem túl nagy dolog, de nem is rossz, igazán érdekes fordulatokat is tartalmaz , ezért ez ismét egy 'magasztaló ' kritikára sikeredett. :) Én a sorozatnak 10/10-et  adnék, és csak ajánlani tudom mindenkinek. A sorozat meg van indavideón magyar felirattal . Jó szórakozást:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése