2015. március 19., csütörtök

Kuroko no basuke 3.évad

Indul a mandula!

   Egy kis visszatekintés csak a rend kedvéért:

        Történetünk első részében rögtön a lényegre tér, és már az elején elmondja a történet előzményeit, mégpedig , hogy Tokióban a Teiko Alsó középiskolában volt egy verhetetlen csapat, az öttagú Csodák Generációja. Kicsivel ezután megtudhatjuk , hogy a Csodák Generációjának (Japánul: Kiseki no Sedai) volt egy rejtélyes hatodik embere, akit soha senki nem látott. Azonban a formáció felbomlott, mivel játékosai immáron középiskolások és mind más-más iskolába mennek.
         Az első részben megismerhetjük a főszereplőinket, a szinte láthatatlan Kurokot, aki nem mellesleg a rejtélyes hatodik ember és Kagamit a sokszor önfejű és tehetséges játékost, aki nemrég érkezett haza Amerikából. Kagami (a fény) és Kuroko (az arnyéka) válvetve a Seirin középiskola csapatával eldöntik , hogy legyőzik a csodák generációját.  Az anime első felében  az 5 tagból kettővel mérik össze erejüket , majd a másodikban is kettővel, a 2015-ös tavaszi szezonra pedig, elérkeztünk az utolsó megmérettetéshez is. A rövid, de velős véleményemet (imádat áradatomat) itt olvashatjátok.


     Habár még nincs vége a harmadik évadnak, azért beszámolnék az eddigi élményeimről. A Spoiler tábla ezennel lóg is.

        Na mit szeretne minden Kuroko no basuke fan, na mit ? ... Kurokot a zónábaaaaan.

De nem ,eddig még nem lépett be. 
Azonban remek csatákat láthattunk, és úgy érzem, hogy habár az első két évadban inkább Kagami no basuke lett az anime címe , a harmadik évad előtérbe helyezi az árnyékunkat is. Kuroko igen jelentős fejlődést mutat fel, és sorsdöntő pillanatokban is nagy szerepet játszott. (Te vagy az ász Kuroko-chi)
      Nemrég még egy nagyszerű csatát láthattunk Kisével, no meg a csapatával (nem hagytalak ki titeket skacok...bocsiiii), és azzal nem is lövök le nagy poént, ha elárulom, hogy Kurokoék győztek (elég nagy égés lett volna, ha megint kiesnek a sorsdöntő meccs előtt), de most mind igazulhatunk, mert jön a Rakuzan meccs. Őszintén szólva gőzöm sincs, hogy hogy fogják legyőzni őket, Akashi irtó dúrva arc. 

       Az egész  értékelését, majd akkor olvashatjátok, mikor vége már az animének. De addig is ha eddig nem tettétek , akkor nyugodtan nekikezdhettek a harmadik évadnak, főleg, ha az első kettő megragadott , és kicsavarta minden a valós élettel kapcsolatot tartó érzelmedet. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése